Linuxdocs.nl

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

ZEPTO gaat Ubuntu meeleveren als OS op laptop

E-mail Afdrukken PDF

Tegenwoordig doen steeds meer bedrijven hun best om laptops met Linux uit te leveren. Ook het laptop-merk ZEPTO komt nu met Linux-laptops, het bedrijf gaat namelijk Ubuntu meeleveren als besturingssysteem op enkele laptops.

 

R. de Greef, directeur van NextGenMobiles, is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die voor de gebruiker ontstaan. "Met Ubuntu heeft de klant een krachtig besturingssysteem in handen waarmee de notebooks flexibel zijn in te zetten voor alle dagelijkse taken. Klanten hebben gratis alle software bij de hand om het onderste uit de notebooks te halen. Zo kan men met OpenOffice teksten, werkbladen en presentaties verwerken. Deze zijn volledig uitwisselbaar met het Microsoft platform. Daarnaast kunnen de klanten met Firefox en Thunderbird genieten van alle mogelijkheden die internet biedt."


De gehele ZEPTO-lijn wordt voorzien van Ubuntu, het is een keuzemogelijkheid die men op de website kan maken. Het relatief onbekende merk ZEPTO timmert tegenwoordig hard aan de weg, vooral omdat men de laptop nog wat kan 'customizen' voordat er tot aanschaf over wordt gegaan. De Ubuntu-installaties worden verzorgt in samenwerking met OwnIT.

 

Bron: www.techzine.nl/

 

Laatste aanpassing op zaterdag 27 juni 2009 09:28