Linuxdocs.nl

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Windows 7 usb/dvd-downloadtool schendt gpl

E-mail Afdrukken PDF
Microsoft wordt ervan beschuldigd gpl-code in de Windows 7 usb/dvd-downloadtool gebruikt te hebben zonder zich aan de bijbehorende voorwaarden te houden. Hangende het onderzoek heeft het softwarebedrijf de tool offline gehaald.

De website Within Windows ontdekte dat in de code van de Windows 7 usb/dvd-tool, die Microsoft bij de release van zijn nieuwe Windows-versie uitbracht, delen van het ImageMaster-project zijn gebruikt. ImageMaster wordt uitgebracht onder gplv2 en gehost door CodePlex van Microsoft.

De maker zou volgens Rafael Rivera van Within Windows niet door Microsoft om toestemming zijn gevraagd. Verder zou het softwarebedrijf uit Redmond de broncode van de aanpassingen aan ImageMaster niet vrijgegeven hebben, wat strijdig is met de gpl-voorwaarden. Bovendien zou Microsoft het gebruik van de software beperken met zijn eigen licentie-voorwaarden.

Vanwege de beschuldigingen heeft Microsoft de tool op 9 november offline gehaald. "Microsoft onderzoekt de zaak en haalt de Windows 7 usb/dvd-downloadtool van de Microsoft Store-site totdat het onderzoek afgerond is", aldus een woordvoerder van Microsoft tegen ZDNet.

Bron: Tweakers.net

Laatste aanpassing op donderdag 12 november 2009 10:33